Targi Expo Sweet – luty 2017
W dniu 25 lutego 2017 roku uczniowie Rzemieślniczej Zasadniczej Szkoły Zawodowej oraz Technikum Hotelarskiego wraz z nauczycielami wzięła udział w największych w Polsce Targach Cukierniczych Expo Sweet 2017.
Uczniowie mogli zapoznać się z nowoczesnymi rozwiązaniami technicznymi i technologicznymi oferowanymi przez czołowych producentów maszyn i urządzeń branży cukierniczej i piekarskiej.
Podczas targów odbywały się liczne pokazy, warsztaty i degustacje. Można było spróbować lodów o różnych zaskakujących smakach takich jak solony karmel, rokitnik, zielona herbata, kaszka manna lub maślanka. Można było także spróbować lodów wegańskich. Uczniowie mieli również możliwość obejrzenia prezentacji różnych sposobów dekoracji ciast i deserów. Mogli spróbować swoich sił w tworzeniu dekoracji z masy cukrowej oraz podziwiać torty startujące w Mistrzostwach Polski.